Zagreb
14 Jun, Monday
15° C
TOP

Oral B: Za fine dame i dobre frajere

Zanimljive su te neke univerzalne sintagme. Tipa, opisuješ svoju srodnu dušu pa kažeš da mora imati „ono nešto“. Ili, pričaš o nekome koga ne možeš smisliti pa to upakiraš u neki “nismo si baš kliknuli”. Ili, opisuješ muškarca svojih snova pa kažeš da mora imati karakter. Možda ne zvuči tako poznato kao prve dvije, ali razmisli malo. 21. stoljeće predstavilo je Ženu s Karakterom. Muškarca s Karakterom.  I nitko nikad nije pobliže objasnio što bi to uopće značilo. Ali zvuči dobro. Naravno, neki su odlučili da im to daje za pravo da budu bezobrazni prema konobarima, to nije karakter – to se drugačije zove, ali bit ću dama pa ću ostati diskretna. Kako god bilo, i ja volim Ljude s Karakterom. Jedan od glavnih uvjeta tog karaktera je stavljanje luka u kebab i hamburger. I stojim kod toga. Znaš ono, nećeš upoznati nekog krasnog, mišićavog, visokog bradatog frajera s kojim odeš na burger i onda on veli “ali bez luka”. Sad bi fina dama morala reći također. Al nećemo tako! Ja sam fina dama i želim svoj cheeseburger u svoj njegovoj finoći. Ako želi poljubac za laku noć, nek me vodi na carbonaru.
Ali, za sve dame svijeta koje vole svoj hamburger i za sve džentlmene koji se ne žele sramotiti, postoji jedna super stvar, a zove se Oral B Genius. Lijepo se najedeš, a ona se pobrine za tvoj dah. Ima i slatku kutijicu u kojoj dolazi pa može s tobom i na dejt.

S obzirom da nikad nisam bila freak za tehnologiju i s obzirom da sam osoba koja još uvijek umjesto bilješki u mobitelu koristi blokić, ova četkica je bila veliki zalogaj za mene. Definitivno još nisam skužila sve fore koje nudi, ali ovo što jesam zaslužilo je jako puno mojih oduševljenih “ma da, i to ima?!” A nema što nema. Hoćeš masažu desni? Ima. Hoćeš se posvetiti isključivo čišćenju jezika? (Češnjak je uporna biljka) Ima. Hoćeš izbijeliti zube? Možeš. Imaš osjetljive zube? I na to pazi. Hoćeš skratiti priču i oprati zube kao svaka normalna osoba? Možeš i to. A to je tek četkica. E, onda se spojiš bluetoothom na mobitel. Za mene su tu počeli problemi. Mislim da je to jedan od znakova starosti, kad te aplikacija počinje zbunjivati. S njom se još upoznajem, ali do sad sam uspjela primijetiti da je veći control freak od mene – a to je stvarno teško postići. Možeš ju zaposliti da ti pokaže koliko dobro pereš zube. Obavijesti te kad prejako prisloniš četkicu. Složi ti plan, ovisno o tome koji ti je cilj, pa se tako možeš riješiti lošeg zadaha, izbijeliti zube, „srediti“ desni, a pazi i ako imaš aparatić. Nagrađuje te, podsjeća na korištenje konca, prati što radiš krivo. Nešto između besplatnog osobnog pomoćnika i učitelja. Ako ipak ne želiš učitelja u slobodno vrijeme, možeš ti i bez nje, neće tebi nitko govoriti kako ćeš ti prati zube.

Kad bi se mene pitalo, tražila bi da Oral B svoje baterije ustupi smartphoneovima jer kad ju jedanput do kraja napuniš, drži preko 10 dana. S druge strane, moj mobitel je postao poput onih starih telefona koji imaju žicu.

A kad bi me se pitalo što mislim o četkici, preporučila bih ju svima, onima kojima 3 minute četkanja predugo traje uz obične četkice koje nisu tako interaktivne, onima koji žele sjedenje u zubarskoj stolici svesti na minimum i onima koji znaju koliko vrijedi blistavi osmijeh.

by Antonija Mrla