Zagreb
29 Nov, Wednesday
2° C
TOP

Pravila Privatnosti

Pravila privatnosti na internetskoj stranici sbox.hr

Datum stupanja na snagu 15. 5. 2018.

 

Voditelj obrade osobnih podataka

Poduzeće MPG d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, OIB: 35677542029, Telefon: +3851 6064 600, e-mail: info@mpg.hr  poštuje Vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom i nakon Vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici (dalje u tekstu „Stranica“). U tom smislu, MPG d.o.o. djeluje kao voditelj obrade („Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti („Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

 

Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

MPG d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke o Vama (npr. informacije koje Vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime i prezime, broj studentske iskaznice (X-ice) ili indeksa, JMBAG, adresa i grad, e-mail adresa i kontakt telefon (mobitel), fotografija, snimka („Osobni podaci“), u slučajevima kada:

 • koristite obrazac za prijavu u nagradnu igru/anketu na Stranici
 • prijavljujete se za preuzimanja besplatnog S-Box uzorka.
 • date komentare ili postavite pitanja na info e-mail naveden na Stranici
 • prisutni ste na prostoru označenom kao promotivna podjela S-Box kutije, a koji je označen kao područje koje će biti snimano i fotografirano (prijavljenu osobu za preuzimanje besplatnog S-Box uzorka možemo e-mailom ili SMS-om obavijestiti u slučaju promjene termina preuzimanja uzorka)
 • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža
 • sudjelujete u nagradnim natječajima koje organiziramo na našim društvenim mrežama u vlastitoj organizaciji ili za naše klijente, s kojima surađujemo na S-Box projektu.

 

MPG d.o.o. neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u kontakt obrazac i prilikom davanja podataka za preuzimanje S-Box kutije) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete internetskoj stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete nas moći kontaktirati.

Na ulazima u područje podjele S-Box kutije koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući da organiziramo ovaj projekt. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja. Snimke i slike djece (ispod 16 godina) na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja dobrovoljno je i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija, odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

 

Kolačići

Nužni kolačići

Nužni kolačići pomažu da web-lokacija bude korisna, omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po Stranici i pristup sigurnim područjima web-lokacije. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića. Nužni se kolačići mogu pohraniti neovisno o privoli korisnika Stranice u skladu sa zakonskim propisom.

Ime kolačića: PH_HPXY_CHECK
Pružatelj: sbox.hr
Svrha: Nužan za korisničko pretraživanje. Služi za normalno funkcioniranje web stranice.
Trajanje: sesija

Ime kolačića: cookielawinfo-checkbox-necessary
Pružatelj: sbox.hr
Svrha: Nužan za prihvaćanje privole za kolačiće.
Trajanje: 1 godinu

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web-lokaciju, na primjer koje stranice posjetitelji najčešće posjećuju. Koristimo ih kako bismo poboljšali funkcioniranje naše web-lokacije. Međutim, neki od njih mogu biti kolačići trećih strana, a podaci koje prikupljamo mogu se svrstati u namjene koje su nama kao vlasniku Stranice nepoznate. Za više informacija vidite pravila o privatnosti tih procesora treće strane.

Ime kolačića: _ga
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Svrha: koristi Google Analytics za razlikovanje korisnika
Trajanje: prema zadanim postavkama ističe nakon 2 godine. Temelji se na privoli ispitanika.

Ime kolačića: _gat
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Svrha: koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva
Trajanje: privremeni kolačić, ističe nakon 1 minutu. Temelji se na privoli ispitanika.

Ime kolačića: _gid
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Svrha: koristi se za identifikaciju korisnika
Trajanje: privremeni kolačić, ističe nakon 24 sata. Temelji se na privoli ispitanika.

 

Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba klikom na sljedeći gumb: Odbijam

 

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete svoje Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje Vaših Osobnih podataka uključuje:

 1. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu, npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare dostavljenih putem kontakt obrasca ili društvenih mreža, zaprimanje Vaših prijava za preuzimanje S-Box kutije, zaprimanje Vaših prijava za sudjelovanje u nagradnom natječaju
 2. Korištenje Vaših fotografija/snimki načinjenih na prostoru održavanja podjele S-Box kutije u svrhu promidžbe S-Box projekta
 3. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;

 

Davanje Osobnih podataka za svrhu pod a) je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti MPG d.o.o. da odgovori na Vaše zahtjeve. Obrada podataka pod b) i c) bazirana je na legitimnom i javnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike podjele S-Box kutije radi promocije iste kako bi ista postala prepoznatljiva u medijima i ubuduće bolja.

MPG d.o.o. prikuplja Osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.), ali ih ne kontaktira, osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar, odnosno u slučaju proglašenja dobitnika nagradnih natječaja i dogovora oko realizacije nagrade u nagradnim natječajima sukladno pravilima nagradnog natječaja.

 

Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

 • subjektima koji sudjeluju u provedbi S-Box projekta,
 • tehničkim dobavljačima vezano za izradu i održavanje internetske stranice,
 • osobama ovlaštenima od MPG d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici MPG d.o.o.),
 • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo ili u dobroj vjeri (da zaštite i brane prava ili imovinu MPG d.o.o. i Stranice ili da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika MPG d.o.o., Stranice ili javnosti)
 • Javnom bilježniku i Ministarstvu financija sukladno zakonskim odredbama kada je riječ o nagradnoj igri.
 • pravnim savjetnicima MPG d.o.o. u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka
 • dostavnoj službi u svrhu dostave vaše nagrade ukoliko ste dobitnik nagradne igre,
 • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na internetskim stranicama i društvenim mrežama
 • Klijentima/partnerima događanja u svrhu promidžbe navedenog događanja (samo fotografije/snimke s događanja)
 • Fotografima koji fotografiraju događanje

 

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju Facebooka i Instagrama

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook i Instagram.

Facebook i Instagram su društvene mreže, kojima je operativno društvo Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska. Pravila za zaštitu podataka koju su objavili Facebook i Instagram, dostupna su na adresi https://facebook.com/about/privacy/ i https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na tim društvenim mrežama.

 

Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

MPG d.o.o. prenosi Osobne podatke izvršiteljima/pod-izvršiteljima obrade u treće zemlje, posebno u  SAD-u i to samo onima koji su certificirani sukladno programu Privacy Shield između Europske Unije i SAD-a, dok je prijenos u druge zemlje osiguran standardnim ugovornim klauzulama ili odlukom o promjerenosti, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

 

Zadržavanje

MPG d.o.o. će obrađivati vaše Osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku iznad Vaši Osobni podaci koje unesete putem obrasca za sudjelovanje u nagradnoj igri/anketi bit će obrađivani u roku od 120 dana od dana završetka nagradne igre/ankete, nakon čega će podaci biti trajno obrisani. Osobni podaci koje dobijemo putem kontakt e-maila na Stranici ili putem upita za preuzimanje S-Box primjerka bit će obrađivani najduže 3 mjeseca od primitka upita, dok će snimke/fotografije biti obrađivane sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka.

Osim gore navedenog, MPG d.o.o. će zadržati Osobne podatke dobitnika nagradne igre za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s važećim zakonima (npr. najmanje 10 godina sukladno Zakonu o računovodstvu koji se odnosi na čuvanje isprava na temelju kojih su podaci uneseni u dnevnik i glavnu knjigu kao dokaz o poslanoj nagradi).

 

Vaša prava

MPG d.o.o. Vas obavještava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od MPG d.o.o. pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s Vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka). Također, imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno primateljima u trećim zemljama.

 

Povezane stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane MPG d.o.o. i za koje MPG d.o.o. ne odgovara. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake internetske stranice koju posjećujete.

 

Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će u vezi s postupkom koji se odnosi na Stranicu i ova Pravila privatnosti biti isključiva i mjesna nadležnost sudova u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske.

 

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

MPG d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti, ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

 

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-maila sbox@mpg.hr, telefona: 01/60 64 600.

 

Voditelj obrade osobnih podataka

MPG d.o.o.

Nova Ves 17 ( Centar Kaptol)

10000 Zagreb

Telefon: +3851 6064 600

e-mail: info@mpg.hr

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Tel.: +385 (0) 1 6064 600

Mail: dpo@mpg.hr