Zagreb
16 Jul, Tuesday
22° C
TOP

S-Box je partner za sve, pa i za apokalipsu – časna izviđačka!

Danas jesi, sutra nisi… uvijek mi je to zvučalo kao dosta zgodna i simpatična uzrečica, ali nikad nisam ozbiljno promislila o njoj. Živimo u tim svojim rutinama, uredno kupujemo planere i držimo se rasporeda kao da nam život ovisi o tome, istovremeno odgađajući dogovore jer je 5 stupnjeva prehladno ili jer smo se taj dan posvađali sa sobom pa svako dodatno društvo zvuči suvišno… no, nije važno, jer ima vremena – sutra ćemo. To jadno Sutra utočište je za sva opravdanja svijeta. Ali neka, podnosi ono to i stvarno smo ta sutra uvijek i dočekali.

Sve dok ne isplaniraš maraton filmova s dečkom, ručak kod frenda u novom stanu, palačinke s cimericom i kavu s frendicom, sve za nadolazeći tjedan, pa dobiješ telefonski poziv da moraš u samoizolaciju… Ili, možda će malo manje ignorantno i sebično zvučati, kad cijeli svijet dođe u najveću krizu u zadnjih xy godina i život odjednom počinje nalikovati, pa, ako ne baš akcijskom, ali svakako vrlo dramatičnom filmu.

Zapravo, mislim da se studiranje i inače može uz malo mašte (odnosno, ako dodaš ovaj apokaliptični prizvuk, još je manje mašte potrebno) promatrati kao izlet izviđača. Snalaženje u raznim neočekivanim situacijama uz pomoć bilo čega što nađeš oko sebe. Ne dobiješ nikakav priručnik, jedino možda mobitel, koji se pokaže najkorisnijim za nazvati mamu u kriznim situacijama i googlati do kad radi koja menza, i S-Box.

Doduše, u S-Boxu te dočeka svojevrstan priručnik… ali, da pogađaš tri dana, nema šanse da pogodiš kakav. Iako bi momci na prvu ovo odmah odbacili, neki je dan moja frendica dobila poruku, citiram: ”Samo mi malo bolje objasni kakvi su to obični ulošci haha”. Kontekst: očajnička vremena zahtijevaju očajničke mjere pa, iako ste možda mislili da nikad nećete morati znati koje vrste uložaka postoje, sad kad morate obavljati kupnju za prijateljice u izolaciji, čini se da hoćete. Srećom, Libresse je to lijepo objasnio, uz slikice i dijagram, pa ne bi trebalo biti problema.

Kad obaviš takav stresan zadatak, možeš se počastiti u Burger Kingu – pripremili su ti kupone, a budući da uključuju 1+1 gratis ponude, usput spomenutoj dami u nevolji poneseš utješni obrok.

Ipak, ako kiša pljušti kao što je pljuštala kad sam ja pokupila svoj S-Box, ništa ne zvuči primamljivije od ručka doma. Dobro da te isti čeka odmah u kutiji – i to sva tri slijeda! Za predjelo, ili bolje reći, za grijanje duše, Fini-Mini juha (ja sam dobila kokošju, ali vidim da ima nova, krem pileća! I uzbuđenje s kojim sam tu informaciju razmijenila s cimericom pokazuje da zaista nema previše događaja u životima studenata trenutno). Za glavno jelo, Podravka pašteta – samo skoči po slanac u pekaru prije nego dođeš doma. Istina, nije mamin nedjeljni ručak, ali izviđači se prilagođavaju situaciji. Za desert, Dolcela je ispekla Brownies od kokosa – preporučuju da ga podgriješ u mikrovalnoj, ali ako ti fali mikrovalna, njemu baš ništa ne fali i bez nje.

Nakon ručka popodnevni spavanac zvuči najbolje na svijetu, ali dovoljno se obaveza već neprimjetno došuljalo pa bi ipak valjalo i učiti – zato imaš Nescafe 3 u 1.

Za fizičku spremnost pobrinuo se Čokolino – kad se već teretane polako zatvaraju, ubacili su ti 21 g whey proteina u njega (da, znam da bi bilo zgodno da i ja surađujem u izgradnji mišića, ali kao društveno odgovorna osoba izbjegavam zatvorene prostore, a vani je već prehladno za trening… za izlike sam uvijek u najboljoj kondiciji).

Vichy Mineral 89 Boosteru sam već posvetila članak, ali ako ga ipak niste isprobali, ubacili su vam ga sad. Ako vam se svidi, dobijete i kupon za 25% popusta – do 1.12., pa bi bilo zgodno da to ne odgađate onoliko koliko učenje obično.

Kad se ovi pomoćnici za preživljavanje potroše, kutija može dobro poslužiti za spremanje naučenih lekcija iz ove lude avanture.

 

by Antonija Mrla